Τα μεγαλύτερα ε/γ πλοία στον κόσμο θα ναυπηγήσει στην Κίνα η ιταλική Onorato

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δύο υπερπολυτελή επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία, τα μεγαλύτερα στον κόσμο, πρόκειται να ναυπηγηθούν στην Κίνα, στα κινεζικά ναυπηγεία Guangzhou Shipyard International (GSI), για λογαριασμό της ιταλικής ναυτιλιακής εταιρίας Onorato.

Τα πλοία αυτά, τα οποία θα ξεκινήσουν τους πλόες τους από και προς την Σαρδηνία σε 36 μήνες από τώρα, θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers και θα είναι τα πρώτα υπερπολυτελή ferries που θα κατασκευάσουν κινέζικα ναυπηγεία.

Τα δύο πλοία θα έχουν μήκος 237 μέτρων, πλάτος 32 μέτρων, και θα είναι χωρητικότητας 69.500 τόνων γκρος, θα έχουν δε μεταφορική ικανότητα 2.500 επιβατών και 1.300 αυτοκινήτων το καθένα. Η κατασκευή τους θα χρηματοδοτηθεί από την Commercial Bank of China (ICBC) και την FratelliOnorato, εταιρεία συμφερόντων των αδερφών Achille και Alessandro Onorato.

Όπως σημείωσε ο Achille Onorato, CEO του Ομίλου Moby, η συμφωνία για την παραγγελία των εν λόγω πλοίων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση του στόλου του Ομίλου, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η παραγγελία και σε δύο ακόμη πλοία με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά.