Στις top προτιμήσεις των χρηστών Airbnb είναι η Ελλάδα με 1,4 δισ. δολάρια όφελος το 2018

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Λίγο κάτω από το 1,5 δισ. δολάρια υπολογίζει η  Airbnb το όφελος της εθνικής οικονομίας της Ελλάδος από την δραστηριότητα της ενοικίασης κατοικιών το 2018, σύμφωνα με την ανάλυση των εσωτερικών δεδομένων της εταιρίας.

Οι ιδιοκτήτες και η κοινότητα φιλοξενούμενων, όπως εκτιμά η Airbnb, δημιούργησαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια άμεσο οικονομικό όφελος σε 30 χώρες ςτην διάρκεια του περασμένου έτους, ενώ ειδικά για την Ελλάδα αναφέρει ότι η οικονομία της χώρας ενισχύθηκε περισσότερο από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την ίδρυση της Airbnb ως σήμερα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν κερδίσει πάνω από 65 δισεκατομμύρια δολάρια χρήματα τα οποία οι περισσότεροι από αυτούς  τα χρησιμοποιούν στην συνέχεια για να καλύψουν άμεσες ανάγκες τους ή να υλοποιήσουν κάποιες από τις επιθυμίες τους.

Εξάλλου και οι μικρές επιχειρήσεις πολλές από τις οποίες βρίσκονται εκτός των παραδοσιακών τουριστικών προορισμών – επωφελούνται επίσης από τους επισκέπτες της Airbnb.

Σύμφωνα με την έρευνα της Airbnb :

– Το 84% των ιδιοκτητών δήλωσε ότι προτείνει στους φιλοξενούμενους εστιατόρια και καφέ.

– Το 69% δήλωσε ότι προτείνει στους φιλοξενούμενους πολιτιστικές δραστηριότητες όπως επισκέψεις σε μουσεία, φεστιβάλ και ιστορικά μέρη.

– Το 51% δήλωσε ότι η φιλοξενία, τους έχει βοηθήσει να μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα των σπιτιών τους.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι ενοικιαστές αναφέρουν ότι :

– Το 42% των δαπανών τους γίνονται στη γειτονιά στην οποία κατοικούν.

– Το 50% δηλώνουν ότι ξοδεύουν τα χρήματα που έχουν εξοικονομήσει από τη διαμονή σε Airbnb στις πόλεις και γειτονιές που επισκέφθηκαν.

– Το 70% δήλωσε ότι μέσο της ενοικίασης από το Airbnb ανακαλύπτει πιο εύκολα την πόλη που επισκέπτεται.

– Το 86% δηλώνει ότι η τοποθεσία διαμονής είναι πιο βολική από τα ξενοδοχεία κάτι που μετράει στην απόφασή του να χρησιμοποιήσει Airbnb.

Τέλος οι φιλοξενούμενοι δηλώνουν ότι η Airbnb επηρέασε τη διάρκεια διαμονής τους, καθώς επιμήκυναν κατά 4.3 μέρες, κατά μέσο όρο, το ταξίδι τους.

Στους κορυφαίους προορισμούς η Ελλάδα

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η Ελλάδα βρίσκεται στην 14η θέση του 20 κορυφαίων προορισμών της Airbnb, ενώ την πρώτη θέση καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ και ακολουθούν : Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς, Ιαπωνία, Μεξικό, Πορτογαλία, Γερμανία, Κίνα, Βραζιλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Κορέα, Ταϊλάνδη, Νέα Ζηλανδία, Κροατία και την πρώτη εικοσάδα κλείνει η Ιρλανδία.