Εκλογές 2019: Πήραν “φωτιά” τα στοιχήματα! – Οι νέες “αφίξεις” στη Βουλή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι “καυτές”: Καταρχάς γίνονται κατακαλόκαιρο. Δεύτερον το πιο πιθανό είναι να “καεί” η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τρίτον τα στοιχήματα για το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα έχουν πάρει “φωτιά”.

Σύμφωνα με την στοιχηματική εταιρεία Stoiximan, η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται δεδομένη και μάλιστα τα στοιχεία κλίνουν προς την αυτοδυναμία με απόδοση 1,25. Ωστόσο εντύπωση προκαλούν οι προβλέψεις για την αποχή, καθώς το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να κυμανθεί ανάμεσα στο 39% και το 41%, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό.

Με βάση τα στοιχεία, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ (απόδοση 19,00), θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ με απόδοση 250,00.

Όσο για την πολυσυζητημένη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, φαίνεται ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σημειώσει προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα λίγο κάτω από τις 9,7 μονάδες.

Επιστρέφοντας στα μικρότερα κόμματα, τα στοιχήματα για το ΚΙΝΑΛ δείχνουν ότι το κόμμα της Φώφης Γεννηματα συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 7,25%, ενώ για το ΚΚΕ προβλέπεται επίδοση άνω του 5,25%, στο οποίο βρίσκεται “κολλημένο” εδώ και χρόνια.

Καθώς το ΚΙΝΑΛ δείχνει να κατακτά την τρίτη θέση, ο προκάτοχός της Χρυσή Αυγή παρουσιάζει απόδοση 1,72 για ποσοστό κάτω του 4% και απόδοση 2,05 για ποσοστό μεγαλύτερο του 4%. Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη παράταξη μπορεί να μείνει ακόμη και εκτός Βουλής.

Αντίθετα, οι “στοιχηματζήδες” ποντάρουν στην είσοδο στη Βουλή για το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη ΜεΡΑ25 με ποσοστό άνω του 3,5% αλλά και για την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με ποσοστό άνω του 3,25%. Εκτός Βουλής δείχνει να μένει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (απόδοση 1,5 για ποσοστό μικρότερο του 1,5%).

Ό,τι και να λένε τα στοιχήματα, η αλήθεια θα φανεί σύντομα. Όπως λέμε… “Κυριακή κοντή γιορτή”.