Έρχονται “γενναίες” επικουρικές συντάξεις… των 30 ευρώ!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Όταν παίρνει κανείς από το κράτος 30 ευρώ το μήνα, σίγουρα το μυαλό μας δεν πάει στη λέξη “σύνταξη”, ωστόσο ακόμη και τέτοια ποσά υπολογίζονται για τις επικουρικές συντάξεις με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου, που ψήφισε η Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” αποκαλύπτει σχετική απόφαση για επικουρική σύνταξη, η οποία αφορά σε ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με 15 χρόνια ένσημα και η οποία συνταξιοδοτήθηκε το 2019 με καθεστώς μειωμένης σύνταξης και με χαμηλές αποδοχές (άλλοτε πλήρους και άλλοτε μερικής απασχόλησης). Σε αυτή την περίπτωση η δικαιούχος πήρε επικουρική με το νόμο Κατρούγκαλου 33,91 ευρώ το μήνα.

Το “αστείο” είναι ότι αυτή η επικουρική είναι μεικτή, γιατί το 2015 θεσπίστηκε σε όλες τις επικουρικές και εισφορά ασθενείας 6%, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ καμία Κυβέρνηση πλην εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν με το 6% εισφοράς, τα 33,91 ευρώ της επικουρικής γίνονται 31,87 ευρώ μηνιαίως. Το ετήσιο συνολικό ποσό που θα λαμβάνει η συγκεκριμένη ασφαλισμένη ως επικουρική σύνταξη είναι μόλις 382,44 ευρώ!