Ο καθρέπτης…

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 3 λεπτά

Γράφει ο Γιώργος Σ. Σκορδίλης

Δεν είναι εύκολο για τον Έλληνα ψηφοφόρο να σταθεί μπροστά στον καθρέπτη του και να παραδεχθεί πως με μια πρωτοφανή ευκολία, έπεσε θύμα μια παρεούλας μαθητευόμενων μάγων που του έταξαν λαγούς με πετραχήλια, νταούλια και σκισμένα μνημόνια, μισθούς, δώρα, επιδόματα και τόσα άλλα και όλα αυτά με μια “σκέτη” από αριστερά, με “μπόλικο” Πολάκη και μερικές δόσεις Καρανίκα…

Το γεγονός πως κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι απλά γύρισε την πλάτη σε αυτόν τον συρφετό, αλλά τον έφτυσε κατάμουτρα, αν μη τι άλλο δείχνει πως εδώ και καιρό είναι έτοιμος να κάνει μια πραγματική υπέρβαση.

Αυτός είναι ο Έλληνας που την Κυριακή θα δώσει στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, όχι απλά μια νίκη που κανείς δεν χρειάζεται και κανείς δεν αποζητά, αλλά μια ισχυρή αυτοδυναμία.

Μια αυτοδυναμία επένδυση και προσδοκία για το μέλλον. Μια αυτοδυναμία που πίσω της κουβαλά μέσα της τον πόθο για ένα καλύτερο αύριο.

Είναι βαριά λοιπόν η ευθύνη που επωμίζεται η ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και ο Αρχηγός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την επόμενη μέρα αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ένα τιτάνιο έργο έχοντας εμπρός του ένα «βουνό» ανοικτών θεμάτων να αντιμετωπίσει και έναν αμείλικτο πολιτικό χρόνο που δεν θα του χαριστεί.

Ο Έλληνας ψηφοφόρος θα του δώσει την εντολή, αλλά η εντολή αυτή έχει μια «υποσημείωση» η οποία λέει: «Πρόσεξε καλά! Μην επαναλάβεις και μην επιτρέψεις να συμβούν ξανά τα λάθη του παρελθόντος».

Την «υποσημείωση» αυτή την γνωρίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Την γνωρίζει και το επιτελείο του. Ξέρει πως δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος.

Ή τώρα ή ποτέ!

Θα πρέπει όμως να καταλάβει και ο Έλληνας ψηφοφόρος πως δεν έχει πλέον τα περιθώρια να ρισκάρει σε ημίμετρα.

Πρέπει να δώσει ισχυρή και ξεκάθαρη εντολή για να έχει μετά το δικαίωμα να ζητήσει λογαριασμό αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως πρέπει.

Και θα πρέπει επίσης να κατανοήσει και να το πάρει απόφαση πως δεν υπάρχουν ούτε μαθητευόμενοι μάγοι, ούτε μαγικά ραβδιά, ούτε εύκολα μονοπάτια.

Πρέπει και ο ίδιος να «γιατρέψει» την «πασοκίλα» της ευκολίας και του βολέματος που κουβαλάει μέσα του δεκαετίες τώρα. Μια «πασοκίλα» που εξέθρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου αδιαφορώντας παντελώς για την επόμενη μέρα αυτού του τόπου. Μια «πασοκίλα» την οποία επέλεξε να αγνοήσει ως να μην υπήρχε ο Κώστας Σημίτης. Μια «πασοκίλα» που συντήρησαν οι παλαιότερες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας με εξαίρεση αυτές του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά.

Μια «πασοκίλα» τέλος στην οποία επένδυσε τα ρέστα του ο Αλέξης Τσίπρας μεταλλάσσοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, που ιστορικά αποχώρησε μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Δημήτρη Στρατούλη, σε ένα αριστερό υβρίδιο με νεοφιλελεύθερη πολιτική που θα ζήλευε και ο πλέον νεοφιλελεύθερος…

Η «δουλειά» τελειώνει την Κυριακή.

Την Κυριακή στέλνουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (Σ.σ. Ας φανεί κάπου χρήσιμος και ο Ανδρέας μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό…) εκείνους που έπαιξαν με τις τύχες μας. Τις δικές μας και τον παιδιών μας. Αυτών που έχουν παραμείνει ακόμη στην Ελλάδα και των άλλων. Των 600 χιλιάδων που αναγκάστηκαν να γίνουν μετανάστες.

Στέλνουμε στην λήθη και στην ανυπαρξία αυτούς που μας δίχασαν. Που μας καλούσαν να τελειώσουμε οι μισοί τους άλλους μισούς. Αυτούς που λοιδόρησαν και ξεφτίλισαν έναν ολόκληρο λαό ξεπουλώντας δίχως δισταγμό και αιδώ την ιστορία αυτού του τόπου και τα ποτάμια αίματος που έχουν χυθεί από γενιές και γενιές Ελλήνων, μόνο και μόνο για να κρατήσουν λίγο ακόμη την καρέκλα τους.

Οι Έλληνες δεν είχαμε, δεν έχουμε και δεν μπορούμε να έχουμε ξανά, καμιά σχέση με αυτούς τους αριβίστες.

Πρέπει να τους αφήσουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά.

Και πρέπει να το κάνουμε τώρα!
Τα ψέματα τέλειωσαν!