Παρά την ακρίβεια… η Ελβετία ψηφίστηκε ως το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς στον κόσμο!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Κλέβει τα ηνία” από την Σιγκαπούρη και αναδεικνύεται πρώτη! Ο λόγος για την Ελβετία, που ψηφίστηκε ως το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται! Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει  η ετήσια έρευνα αποδήμων της HSBC (HSBC Expat)που δημοσίευσε  το  αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Οι λόγοι που την “ανέβασαν” στην κορυφή από την όγδοη θέση που ήταν πέρυσι,  δεν είναι άλλοι από το  υψηλό βιοτικό επίπεδο και τους καλούς μισθούς!

Επιπλέον, σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας παγκοσμίως, η περίφημη πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελβετίας τη βοήθησε να ανέβει στην κορυφή, κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση. Πέρυσι, βρισκόταν στην  όγδοη θέση

Η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που  έχουν εγκατασταθεί  στην Ελβετία από άλλες χώρες δήλωσαν ικανοποιημένοι με το οικονομικό (80%) και το πολιτικό (86%) περιβάλλον.

Περίπου το 82% των ανθρώπων που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία για να εργαστούν, δήλωσαν  ότι απολαμβάνουν βελτιωμένο επίπεδο ζωής σε σχέση με την πατρίδα τους.

Να σημειωθεί ότι η φετινή έρευνα βασίζεται σε  απαντήσεις περισσότερων από 18.000 αποδήμων και είναι η πρώτη φορά που η που η Σιγκαπούρη δεν βρίσκεται  πλέον στην πρώτη θέση, αφού φέτος υποχωρήσει στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ποια είναι η  5άδα της HSBC 

«Τα καλύτερα μέρη για να ζει κανείς και να εργάζεται» συμπληρώνεται με τον Καναδά, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία. Πάντως, σύμφωνα με έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer», η καλύτερη πόλη για να ζει κάποιος είναι η Βιέννη.