Ποια ονόματα διαρρέουν για τις θέσεις σε κομβικά υπουργεία

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Η ονοματολογία κυριαρχεί στα δημοσιογραφικά γραφεία και συνεχώς διοχετεύονται πληροφορίες για τα πρόσωπα που θα  επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διαχειριστούν τα κυβερνητικά χαρτοφυλάκια στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές με αυτοδυναμία.

Σύμφωνα με  τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν από την Πειραιώς,  το όνομα που ακούγεται ότι θα αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Οικονομικών είναι αυτό του Χρήστου Σταϊκούρα. Κεντρικό ρόλο στην νέα κυβέρνηση θα παίξουν πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως ο Νίκος Δένδιας αλλά και ο Γιάννης Βρούτσης και η Μαριέττα Γιαννάκου.

Προς υπουργοποίηση οδεύει  ο πολιτικός ερευνητή-αναλυτής και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος θεωρείται ένα από τα πλέον πιο ισχυρά πρόσωπα στη ΝΔ. Το ίδιος και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως επικεφαλής των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της ΝΔ.

Οι πληροφορίες τοποθετούν στο ευαίσθητο πόστο του Υπουργού Παιδείας τον Κωστή Χατζηδάκη ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης προορίζεται για τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας ή για το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη που έχει διατελέσει  υπουργός Τουρισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά, αναμένεται να αναλάβει εκ νέου αυτό το υπουργείο  ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ακούγεται έντονα το όνομα του Βασίλη Κικίλια με υφυπουργό τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Επίσης στην νέα κυβέρνηση της ΝΔ, εφόσον καταφέρει να κόψει  πρώτη και με διαφορά το νήμα από το ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να συμμετάσχει και ο  Κώστας Καραμανλής, του Αχιλλέα, ο οποίος προορίζεται για το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών.

Επιπλέον, ακούγονται και ονόματα εξωκοινοβουλευτικής προέλευσης, όπως αυτό του πρώην υπηρεσιακού υπουργού και πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρη Οικονόμου.