“Εν δυνάμει” δολοφόνοι τα στελέχη του ΛΣ, σύμφωνα με τον Τάσο Κουράκη!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

“Εν δυνάμει” δολοφόνους απεκάλεσε τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από δύο ακόμη συνυποψηφίους του, τους κ.κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και Κώστα Παυλίδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουράκης απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος τα αποκάλεσε “εν δυνάμει δολοφόνους” επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, που επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγιναν διασώστες, ενώ λίγο μετά τους είπε ότι ότι “η διαφαινόμενη αλλαγή της Κυβέρνησης μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα οδηγήσει τα στελέχη και πάλι στην προ εποχή ΣΥΡΙΖΑ των εν δυνάμει δολοφόνων”. Να σημειωθεί ότι παρόμοια δήλωση – τοποθέτηση υπήρξε και το 2015 του τότε υποψηφίου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Όπως είναι φυσικό η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος, ενώ την ίδια ώρα δεν υπήρξε καμιά απολύτως αντίδραση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη ή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών ΛΣ “ευτυχώς για εμάς, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εν αναμονή του αποτελέσματος αυτών, αλλά και μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αποκαλύπτεται σε ποια κατηγορία μας εντάσσουν ως Οργανισμό και ως στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ“. Μετά τα παραπάνω, η Ένωση επισημαίνει ότι “εκλαμβάνει την δήλωση αυτή ως μεγίστη προσβολή και αθλιότητα για τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ., τα όποια νυχθημερόν κάτω από αντίξοες συνθήκες εργάζονται εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία για να αντεπεξέλθουν στην υψηλή αποστολή τους διασώζοντας καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές είναι χρήσιμο όλοι να γνωρίζουμε τι πραγματικά πιστεύει έκαστος για το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του. Ευελπιστούμε η εν λόγω παρέμβασή μας να αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος που ζήσαμε ως Οργανισμός και ως στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αυτά τα πέντε χρόνια“, καταλήγει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένα έτος πριν την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, το 2014, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος είχαν διασώσει από βέβαιο πνιγμό πάνω από 45.000 ψυχές στο Ανατολικό Αιγαίο. Στην διάρκεια του επόμενου έτους 2015, σε περισσότερα από 4.7800 περιστατικά τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διέσωσαν περισσότερους από 89.000 ανθρώπους μεταξύ των οποίων υπήρχαν και 16.500 ανήλικα παιδιά και βρέφη. Συνολικά το 2015 δια θαλάσσης έφτασαν στην Ελλάδα 650.469 άνθρωποι.