“Βούλιαξε” η Ισπανία από τους τουρίστες – Ρεκόρ στις αφίξεις

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Ισπανία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τις καλοκαιρινές διακοπές, συμπέρασμα που προκύπτει και από τα στατιστικά στοιχεία της χώρας, καθώς για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου την επισκέφθηκαν την 29,3 εκατ. ξένοι τουρίστες παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,7% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Την όμορφη μεσογειακή χώρα τίμησαν δεόντως οι Γερμανοί, οι οποίοι αυξήθηκαν κατά 1,9% σπάζοντας το φράγμα των 4 εκατ. Αντίστοιχα αυξήθηκαν και οι Ιταλοί κατά 10,55% φθάνοντας σε 1,6 εκατ. Οι αφίξεις από τη Βρετανία παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (6,2 εκατ.).

Όσο για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις, αυξήθηκαν κατά 3,8% υπερβαίνοντας τα 30 δισ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τους Γερμανούς τουρίστες αυξήθηκαν κατά 0,5% ξεπερνώντας τα 4 δισ. ευρώ, από την Ιταλία κατά 11,2% (1,1 δισ. ευρώ) και από τη Βρετανία κατά 2,9% (5,8 δισ. ευρώ). Τα τουριστικά έσοδα τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 0,5% αγγίζοντας τα 8,2 δισ. ευρώ. Η συνολική μέση δαπάνη ανά τουρίστα ανέρχεται σε 1.030 ευρώ, με ετήσια αύξηση της τάξης του 2,2%.

Ωστόσο η Ισπανία πλήττεται φέτος από την κλιματική αλλαγή περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, καθώς η έλλειψη σε πόσιμο νερό είναι έντονη.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό της χώρας ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί ραγδαία.