Το πλέον σύγχρονο φορτηγό – οχηματαγωγό πλοίο της Ελληνικής ακτοπλοΐας θα ταξιδεύει πλέον υπό Ελληνική σημαία στα γαλανά νερά του Αιγαίου με το σινιάλο της Blue Star Ferries.
Πρόκειται για το πλοίο “Anglia Seaways”, που μετονομάσθηκε σε “Blue Carrier 1”, άνηκε στην εταιρία DFDS και αγοράσθηκε από την Attica Group αντί των 12.050.000 δολαρίων ευρώ τοις μετρητοίς.
Το πλοίο έχει ολικό μήκος 142,5 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 17,5 κόμβων, είναι έτους κατασκευής 2000, έχει μεταφορική ικανότητα 1.680 μέτρων φόρτωσης ή 120 ασυνόδευτων φορτηγών οχημάτων με δυνατότητα μεταφοράς ειδικών φορτίων.
Το “Blue Carrier 1” και θα ξεκινήσει τα δρομολόγιά του στις γραμμές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, στην Ελληνική ακτοπλοΐα. Με την επένδυση αυτή, ο Όμιλος αυξάνει σημαντικά τη μεταφορική ικανότητα φορτηγών οχημάτων, προσφέροντας επιπλέον επιλογές δρομολογίων στο υφιστάμενο δίκτυό του.
Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για το πιο σύγχρονο Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο που έχει δραστηριοποιηθεί στην Ελληνική ακτοπλοΐα έως σήμερα. Το πλοίο ύψωσε την ελληνική σημαία, όπως και όλα τα πλοία ιδιοκτησίας του Ομίλου και έχει ήδη στελεχωθεί με Έλληνες ναυτικούς.