Δείτε τα 5 ελληνικά φαγητά που οι τουρίστες βρίσκουν κάπως… παράξενα!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Για εμάς που μεγαλώσαμε με αυτά, δεν είναι καθόλου παράξενα. Αλλά για κάποιον ξένο που τα αντικρίζει πρώτη φορά, μερικά από αυτά είναι δικαίως. Τα ελληνικά φαγητά ίσως είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Αλλά τα 5 παρακάτω, όσο νόστιμα κι αν είναι, είναι από λίγο έως πολύ παράξενα. Για τους ξένους…

Κοκορέτσι

Το κοκορέτσι προέρχεται από τα εντόσθια του ζώου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε το 2000 την εμπορία των οργάνων βοοειδών και αιγοπροβάτων που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Το κοκορέτσι ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Και η πεισματική αντίδρασή μας σε αυτήν την απαγόρευση, ίσως είναι από μόνη της παράξενη για τους ξένους.

Πατσάς

Άλλοι τον σιχαίνονται κι άλλοι τον λατρεύουν (σ.σ.η γεύση δεν έχει καμία σχέση με τη μυρωδιά του). Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει την φράση «Ο πατσάς δεν είναι φαγητό, είναι φάρμακο». Κι αυτό γιατί έχει συνδέσει την κατανάλωση του με το ξενύχτι και την κραιπάλη με αλκοόλ. Η κοιλιά του μοσχαριού κόβεται σε κομμάτια και γίνεται σούπα. Βαρύ, αλλά φάρμακο…

Γαύρος Μαρινάτος

Εδώ είναι εκείνοι περίεργοι. Τι κακό έχει ένας από τους πιο νόστιμους μεζέδες, ένα μικρό ψαράκι που μαγειρεύεται με αλάτι και ξύδι; Κι όμως τους κάνει πολύ εντύπωση. Κατά τα άλλα το σούσι το τρώνε.

Αχινοσαλάτα

Πρόκειται για κρητική συνταγή που περιλαμβάνει διψήφιο αριθμό αχινών. Με χυμό λεμονιού και λάδι, μπορούμε να την φτιάξουμε μια σαλάτα με το εσωτερικό τους, περίεργη μεν, πεντανόστιμη δε. Μερικοί τρώνε το εσωτερικό και ωμό με λίγο λεμόνι.

Σαλιγκάρια (Χοχλιοί)

Στους Γάλλους δεν φαίνονται παράξενα, αφού τα «τιμούν» και αυτοί. Στην Κρήτη τα λένε χοχλιούς. Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα μαγειρέψουμε. Η θέα τους είναι παράξενη βέβαια, αλλά είναι μια πολύ θρεπτική συνταγή.

ΠΗΓΗ:madata.gr