Λιμάνι Πειραιά: Κατάσχεση-ρεκόρ της μεγαλύτερης ποσότητας χαπιών captagon σε παγκόσμιο επίπεδο!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Τεράστια ποσότητα από χάπια “captagon”, τα επονομαζόμενα ως χάπια για τζιχαντιστές, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε κοντέινερ στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Η αξία των χαπιών Captagon που κατασχέθηκαν, είναι πάνω από 660 εκατ. δολάρια, ενώ σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η ποσότητα των 5,25 τόνων είναι η μεγαλύτερη που έχει εντοπισθεί και κατασχεθεί παγκοσμίως!

«Πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά κι διεθνή επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο ειδικός του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος του ΣΔΟΕ, Σταύρος Θωμαδάκης σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα, τα στελέχη των τριών συναρμόδιων υπηρεσιών, ΣΔΟΕ, Ελληνικής Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος.

Επιπλέον, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση όπου αναφέρονται τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η κοινή επιχείρηση έρευνας, από τους υπαλλήλους του Τμήματος  Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης  Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και με την συμμετοχή κλιμακίων των συναρμόδιων Διωκτικών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ/Δ.Α.Α/Υ.Δ.Ν) και της Ελληνικής Ακτοφυλακής – Λιμενικού Σώματος (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ /ΕΛ.ΑΚΤ-Λ.Σ.),  σε τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Συρία. Για την ολοκλήρωση της έρευνας απαιτήθηκε η καθημερινή ενασχόληση ανθρώπινου δυναμικού 20 ατόμων, επί μια εβδομάδα.

Το σύνολο της ανακτηθείσας και κατασχεθείσας ποσότητας ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON, ανέρχεται σε 5 τόνους, 250 κιλά και 500 γραμμάρια ( 5.250.500 γραμμάρια)  που αντιστοιχεί σε ποσότητα 33.078.150 δισκίων. Σημειώνεται ότι αυτή η ποσότητα, είναι η μεγαλύτερη που έχει ποτέ κατασχεθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι δε εγκληματικές οργανώσεις αποστερήθηκαν έσοδα που θα ξεπερνούσαν τα 660.000.000 δολάρια.

Διενεργείται έρευνα για την ανακάλυψη των εμπλεκομένων στην υπόθεση προσώπων, καθώς επίσης και  για να διαπιστωθεί αν ο τελικός προορισμός των εμπορευματοκιβωτίων ήταν η Κίνα.