Με πυραυλάκατο του ΠΝ θα πάνε να ψηφίσουν στο Καστελόριζο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Εν μέσω ασκήσεων με πραγματικά πυρά του τουρκικού πολεμικό ναυτικού θα αναγκαστούν να βρεθούν όσοι από τους ψηφοφόρους του Καστελόριζου μετακινηθούν προς το νησί από την Ρόδο σήμερα.

Συγκεκριμένα, με πυραυλάκατο του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος του Λιμενικού Σώματος θα γίνει η μεταφορά ψηφοφόρων από και προς το Καστελόριζο προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα για τις σημερινές εκλογές.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών στις 7.00 και στις 14.00 θα αναχωρήσει πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού από το λιμάνι της Ρόδου με προορισμό το ακριτικό νησί και με δυνατότητα μεταφοράς 40 επιβατών το κάθε δρομολόγιο.

Εφόσον κριθεί σκόπιμο, στις 9.00 θα αναχωρήσει από τον λιμένα της Ρόδου και πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος με τον ίδιο προορισμό και με δυνατότητα μεταφοράς 30 επιβατών.

Η απόφαση είναι επακόλουθο τουρκικής Navtex όπου η Άγκυρα δεσμεύει μία μεγάλη περιοχή στα νότια του Καστελόριζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, για ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού με πραγματικά πυρά ανήμερα των εκλογών. Συγκεκριμένα, με τη υπ’ αριθμόν 763/19 Navtex, η υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας δεσμεύει για ασκήσεις με πραγματικά πυρά μια εκτεταμένη περιοχή η οποία ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο. Για σήμερα η δέσμευση ισχύει από 15.00 έως 17.00 ώρα Ελλάδος.