Οι πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη: “Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες κανενός” 

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τις πρώτες δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε: «Όλοι να πάμε μαζί, ενωμένοι μπροστά. Ευχαριστώ του Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους.  Αναλαμβάνω την διακυβέρνηση του τόπου έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης.

Θα εργαστώ για να πείσω όλους ότι είμαι πρωθυπουργός όλων. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Ξέρω τις δυσκολίες που με περιμένουν.

Δεν εκφράστηκε απλά η θέληση να κλείσει ένας κύκλος βαθιά επώδυνος. Εκφράστηκε η επιθυμία του να μεγαλουργήσουμε στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε και μήνυμα στους Έλληνες που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης: «Έλληνες του εξωτερικού να έχετε το βλέμμα σας και την καρδιά σας στραμμένο στην πατρίδα. Δεν είμαστε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα από την οποία φύγατε.

Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες κανενός. Θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Έχω δεσμευτεί για αποτελεσματικό κράτος, χαμηλότερους φόρους και ισχυρή ανάπτυξη.

Το κύρος της Δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα.

Η βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δικιά μας ιστορία. Από αύριο, ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός».