Κ. Πιερακκάκης: Απόφοιτος ΜΙΤ και Χάρβαρντ ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής – Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο νέος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ο Κυριάκος Πιερακκάκης, που είναι εδώ και καιρό  ατύπως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη προέρχεται από το εκσυγχρονιστικό ρεύμα του ΠΑΣΟΚ ενώ στην περίοδο Σαμαρά-Βενιζέλου συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Είναι μόλις 36 χρόνων, διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις, ενός οργανισμού που έκανε δεκάδες έρευνες για την ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια στο ΜΙΤ και  Χάρβαρντ με ειδίκευση στην τεχνολογική πολιτική, την πληροφορική και τη δημόσια διοίκηση.

Η πρώτη του επαφή με την πολιτική έγινε την εποχή που ήταν η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Παιδείας, όταν  του εμπιστεύτηκε  την διεύθυνση του Ινστιτούτου Νεολαίας, που έχει αρμοδιότητα τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενθάρρυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Ήταν υποψήφιος στις ευρωεκλογές του 2014 με το ψηφοδέλτιο της Ελιάς και ήρθε στην 6η θέση.

Ο κ. Πιερρακάκης αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο που αποτελεί κορυφαία επιλογή της νέας κυβέρνησης, αφού στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να κηρύξει τον πόλεμο στην γραφειοκρατία, είναι ειδικός σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού και έχει αναπτύξει ένα πλήρες σχέδιο για την ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας.