Πώς ψήφισαν νέοι, συνταξιούχοι, υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Σαρωτική ήταν η επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στους συνταξιούχους, οι οποίοι σε ποσοστό 46,4% επέλεξαν το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το exit poll. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό 25,5%, ενώ αυξημένες ήταν και οι δυνάμεις του Κινήματος Αλλαγής σε αυτή την κοινωνική κατηγορία με 10,9%.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε στους νέους από 17 έως 24 ετών, όπου «πρώτευσε» με ποσοστό 33,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 29,7%.

«Μοιρασμένες» ήταν οι δυνάμεις των δύο πρώτων κομμάτων στους υπαλλήλους του Δημοσίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την πρωτιά με 34,1% και η ΝΔ πήρε ποσοστό 32%.

Αντιστρόφως ανάλογο είναι το αποτέλεσμα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει το 38% των ψήφων των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, και να ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 30%. Το ΚΙΝΑΛ στη τρίτη θέση με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Χρυσή Αυγή με 4%, το ΜεΡΑ25 με 5% και η Ελληνική Λύση με 4%.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες η επικράτηση της ΝΔ ήταν σαρωτική, με σχεδόν έναν στους δύο (44,6%) να την επιλέγει και το 24,5% να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.