“Δεύτερη Κυριακή” εκλογών στα Εξάρχεια μετά την κλοπή της κάλπης

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τα Εξάρχεια είναι ο μοναδικός Δήμος της χώρας όπου θα έχει επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή 14 Ιουλίου, έπειτα από την κλοπή της κάλπης από αναρχικούς.

Ο “δεύτερος γύρος” εκλογών θα γίνει στο 33ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Αθηναίων, στο 37ο Δημοτικό Σχολείο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 14), όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης, τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και επιχείρησαν αρχικώς να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν και έφυγαν. Μέχρι τότε είχαν ψηφίσει 207 από τους 538 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους.

Ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, με τους οποίους επικοινώνησε ο ίδιος, του είπαν ότι η αστυνομία ανέμενε ένα τέτοιο συμβάν.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στην ίδια περιοχή σε εκλογικό τμήμα, όπου η εκλογική διαδικασία επαναλήφθηκε.