“Σηκώνουν τα μανίκια” στη ΝΔ – Ανοιχτή η Βουλή για τα πρώτα ν/σ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Έτοιμοι να “στρωθούν” στη δουλειά είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς βάζουν τέλος στους πανηγυρισμούς για τη μεγάλη νίκη του κόμματος στις χθεσινές εκλογές και προχωρούν σε άμεση υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Βουλή θα είναι ανοιχτή όλο το καλοκαίρι ώστε το συντομότερο δυνατό να κατατεθούν και να ψηφιστούν τα νέα νομοσχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα πρώτα θα είναι εκείνο με τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων». Σύμφωνα με αυτό, θεσπίζεται άμεσα μια Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας με ισχυρό ρόλο, στην οποία θα συνενώνονται σημαντικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Το επόμενο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς ψήφιση αφορά στην φορολογία και περιλαμβάνει μείωση συντελεστών, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το τρίτο νομοσχέδιο έχει να κάνει με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη διοίκηση δήμων και περιφερειών εξαιτίας της απλής αναλογικής: Τα αποτελέσματα που κρίθηκαν στον δεύτερο γύρο παρουσιάζουν έλλειψη πλειοψηφίας των δημάρχων και περιφερειαρχών, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις και ως εκ τούτου υπάρχει ακυβερνησία.