“Καμία απόλυση στο δημόσιο” διαμήνυσε ο νέος υπουργός Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο, κατά την παράδοση- παραλαβή του χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Αφού ευχαρίστησε την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για την άριστη διαδικασία της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου και την ορθολογική -όπως είπε- παρουσία της δικής της απολογιστικής πορείας, είπε χαρακτηριστικά ότι “όλα όσα έχουν ακουστεί περί απολύσεων είναι απολύτως ψέμματα”. Ο ίδιος  πάντως, απέφυγε να κάνει προγραμματικές αναφορές καθώς – όπως σημείωσε- θα το πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πατρίδα μας είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, ένα κράτος που θέλουμε να γίνει ακόμα περισσότερο κράτος δικαίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπηρετεί τον πολίτη και να αναδειχθεί το ελληνικό δημόσιο ως σημείο εξυπηρέτησής του.

Παραλαμβάνετε ένα υπουργείο με παράδοση, γνώση και εμπειρία. Ένα επιτελικό Υπουργείο με στρατηγική λειτουργία, που έχει να κάνει με τη δημόσια διοίκηση“, είπε η προκάτοχός του, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.