Τα πρώτα ταξίδια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί  και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού την ευχαρίστησε, αποδέχτηκε την πρόσκλησή της  και τις επόμενες μέρες αναμένεται να καθοριστεί ο ακριβής χρόνος της συνάντησης, που τοποθετείται  μετά τις 20 Αυγούστου όταν και θα ανοίξει η βουλή.

Ωστόσο, το πρώτο  του ταξίδι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού  θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα διεξαχθούν το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος επίσης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του, οριστικοποιήθηκε το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Κύπρο.

Εντωμεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει αύριο στις 11 το πρωί. Εκεί, ο  υπουργός επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης θα παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και θα μοιραστεί φάκελος με τις κατευθύνσεις.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης έχουν ως εξής: αλλαγή στην οργάνωση της κυβέρνησης, κατάργηση του ασύλου, αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, αλλαγές στον τρόπο κυβερνησιμότητας στους Δήμους. Μέχρι τις 10 Αυγούστου αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νέο φορολογικό, η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση στον ΦΠΑ της εστίασης.