Φρένο βάζει η Μέρκελ στην επιδίωξη Μητσοτάκη για μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ανένδοτη εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ για την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, που αποτελεί βασικός στόχος στα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ανήκει στην ίδια με εκείνη ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια, η Μέρκελ είπε ότι δεν βλέπει λόγο για αλλαγή του πλαισίου προϋποθέσεων που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.

«Οι υπουργοί Οικονομικών ήδη έχουν κάνει την ανακοίνωσή τους, ότι κατ΄αρχάς το πλαίσιο προϋποθέσεων παραμένει. Και βεβαίως δεν παίζει ρόλο σε ποιο κόμμα ανήκει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός, αλλά αυτά είναι προγράμματα, για τα οποία έχει γίνει εκτεταμένη διαπραγμάτευση.

Τώρα βεβαίως θα δούμε τι θα κάνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, τι αιτήματα θα θέσει, αλλά έχω μιλήσει μαζί του τηλεφωνικώς και μου υποσχέθηκε προ πάντων ότι θα υλοποιήσει γοργά μια μεταρρυθμιστική ατζέντα, η οποία θα δημιουργήσει και οικονομική ανάπτυξη.

Και αυτό θα το δούμε τώρα, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών είπαν κατ’αρχάς ότι δεν βλέπουν λόγο για αλλαγή του πλαισίου των προϋποθέσεων. Με αυτό συμφωνώ κι εγώ», δήλωσε η ‘Ανγκελα Μέρκελ κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Φινλανδίας ‘Αντι Ρίνε, λίγη ώρα αφότου εθεάθη να τρέμει για τρίτη φορά τις τελευταίες εβδομάδες.