Η επόμενη μέρα για το ΚΙΝΑΛ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σήμερα ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Κρεμαστινός, επανέλαβε αυτό που έχει πει και παλαιότερα: «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος». Αρκετοί είναι εκείνοι στην Χαριλάου Τρικούπη που γνωρίζουν καλά πως την περασμένη Κυριακή το ΚΙΝΑΛ έπιασε το εκλογικό του «ταβάνι».

Με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις (διαγραφή Χρυσοχοίδη και Μενδώνη) και τη σημερινή αποχώρηση Μαλέλη, θεωρείται βέβαιο αυτό που ψιθυρίζεται εδώ και καιρό, το γεγονός δηλαδή ότι από εδώ και πέρα αν το ΚΙΝΑΛ δεν αλλάξει αφήγημα, το μόνο σίγουρο σε αυτό θα είναι οι διαρροές του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Σε ό,τι αφορά στην αποχώρηση Μαλέλη, ο μέχρι πρότινος γραμματέας Επικοινωνίας αφήνει να εννοηθεί ότι παραμένει εντός κόμματος, καθώς υπογραμμίζει ότι θα ασκήσει την κριτική του «για τις πράξεις και τις παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝ.ΑΛΛ. να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου στα κομματικά όργανα».

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη διευκρίνιζαν από την πλευρά τους ότι ο πραγματικός λόγος της ρήξης είναι η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αντικαθίσταται με άλλο στέλεχος και η όποια αναφορά εκ μέρους του κ. Μαλέλη σε πολιτικές διαφωνίες είναι προσχηματική. Αξίζει δε να τονιστεί ότι ο Τομέας Επικοινωνίας είχε να συνεδριάσει πολλούς μήνες.