Ιταλοί εφοπλιστές : Η γραφειοκρατία επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα μας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ως κυρίαρχη προτεραιότητα την άμεση άρση των προβλημάτων που δημιουργεί η γραφειοκρατία, έθεσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ιταλίας (Confitarma) κ. Μάριο Ματιόλι, προκειμένου, όπως είπε, ο ιταλικός στόλος να διατηρήσει την θέση και την ανταγωνιστικότητά του διεθνώς.

Ο κ. Ματιόλι υπογράμμισε ότι «εάν επιθυμούμε να βελτιώσουμε το σύστημα, αυτό δεν μπορεί να συμβεί με παλαιούς και απαρχαιωμένους κανόνες και νόμους».

Επιπλέον, επεσήμανε, την σπουδαιότητα ύπαρξης διαλόγου μεταξύ του ιταλικού κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι σχέσεις των οποίων παραμένουν προβληματικές το τελευταίο διάστημα.

Επιπρόσθετα, ο επικεφαλής των Ιταλών εφοπλιστών σημείωσε την ανάγκη δημιουργίας συνεργασιών μεταξύ των ιταλικών ναυτιλιακών εταιρειών, προκειμένου να καταφέρουν να ξεφύγουν από τον χαρακτήρα της μικρομεσαίας επιχείρησης και να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο διεθνώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Επιβεβαίωσε τέλος την κοινή πεποίθηση της ιταλικής ναυτιλιακής κοινότητας, ότι οι κρατικές πολιτικές δημιουργίας cluster θα πρέπει να αφορούν και να καλύπτουν το σύνολο της θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και όχι να αναλώνονται σε επιμέρους κλάδους.