Μαξίμου για Μέρκελ: Η κυβέρνηση θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Δεν βλέπει λόγο για αλλαγή του πλαισίου προϋποθέσεων που έχουν αποφασιστεί από το Eurogroup σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, δήλωσε νωρίτερα σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενες ελαφρύνσεις στην εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους, καθώς ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Κατόπιν αυτού, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση το 2019, σχολιάζοντας τη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι δεν βλέπει κανέναν λόγο ελάφρυνσης του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους μετά την ανάδειξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «υλοποιώντας ένα ευρύ σχέδιο μεταρρυθμίσεων που θα φέρουν επιτέλους στη χώρα ισχυρή ανάπτυξη, θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη εταίρων και αγορών και έτσι θα διεκδικήσει με αξιοπιστία τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων».

Σύμφωνα με την κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας «δεν παίζει κανέναν ρόλο το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στην ίδια πολιτική οικογένεια με το CDU.

Η κ. Μέρκελ συμπλήρωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί πριν απ’ όλα στην άμεση προώθηση μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, όπως της επεσήμανε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους.