Μητσοτάκης: “Φιλοδοξία μου να λειτουργήσει η κυβέρνηση ως καλοκουρδισμένη μηχανή”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Mόλις 14 λεπτά διήρκεσε η εισήγηση  του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στη Βουλή,  ο οποίος  παρουσίασε τον  άξονα προτεραιοτήτων της διακυβέρνησής του.

Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του ανέφερε ότι ο βασικός στόχος αυτής της κυβέρνησης, είναι της αλλαγής του μοντέλου διακυβέρνησης.  Όπως είπε: “Την παραγωγή άμεσου και ορατού αποτελέσματος για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη». Δρομολογούνται, είπε ο πρωθυπουργός,  δράσεις σε λίγες ημέρες που άλλοι ήθελαν μήνες για να υλοποιήσουν.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στη συνέχεια ότι έχουμε το πολιτικό σχέδιο, έχουμε το κατάλληλο επιτελείο. «Αυτό σηματοδοτεί και η σύνθεση. Έμπειροι και νεότεροι, πολιτικοί και τεχνοκράτες σε μία δημιουργική σύνθεση» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει, πρόσθεσε.

Δεν έκρυψα, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης,  προεκλογικά τη φιλοδοξία μου η κυβέρνηση να λειτουργήσει ως καλοκουρδισμένη μηχανή. «Ο πρώτος ο οποίος αξιολογείται διαρκώς από τους πολίτες είμαι εγώ. Η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 ορκιζόμαστε, στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κ. Τασούλα ως πρόεδρό της. Στις 20-22 Ιουλίου θα γίνουν προγραμματικές δηλώσεις, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας» και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και νέα ηγεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Ακόμα, επανάλαβε πως «δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο, δεν σταματάμε μόνο στην ψήφιση ενός νόμου».

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας προτεραιότητα» και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας».

«Κρινόμαστε για όσα λέμε και για όσα εκπέμπουμε. Ενσαρκώνουμε ένα άλλο ήθος», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πριν από λίγες μέρες ο λαός μας εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τόλμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μακάρι να δείξει την ίδια τόλμη και ωριμότητα και η αντιπολίτευση», είπε ακόμα και κατέληξε: «Στόχος, να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια».