Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το “ξεπάγωμα” της έκδοσης συντάξεων που εκκρεμούν, η αύξηση των ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας, η ενεργοποίηση του  “Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων, που περιλαμβάνει τις συνεπείς επιχειρήσεις προς τα Ταμεία, είναι ορισμένες από τις παρεμβάσεις που δρομολογεί άμεσα ο νέος Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Με γνώμονα την επιβράβευση της συνέπειας, ο ίδιος τόνισε την βασική προτεραιότητα του “Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων” και του συστήματος ψηφιακής αποτύπωσης του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων, “Άτλας” και το σύστημα ” Ήλιος” για την ψηφιακή καταγραφή των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος, κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου, πρώτη προτεραιότητα είναι η δρομολόγηση της άμεσης έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων”. Σύμφωνα, εξάλλου, με τον ίδιο, “η πολιτική αδράνεια και η έλλειψη οργάνωσης, έχουν παγώσει την έκδοση 250.000 ή και περισσότερων συντάξεων”.

Ο νέος υπουργός  είπε χαρακτηριστικά:”θα σπάσουμε αυτόν τον γόρδιο δεσμό της καθυστέρησης στην έκδοση των συντάξεων άπαξ δια παντός, με τη διαμόρφωση ενός προηγμένου ψηφιακού περιβάλλοντος, τη δραστική απλοποίηση των διαδικασιών και την αποτελεσματική οργάνωση των υπηρεσιών”.

Παράλληλα, ανακοίνωσε  ότι ξεκινάει με συγκεκριμένο διάγραμμα και πρόγραμμα το νοικοκύρεμα και ο ψηφιακός μετασχηματισμός του  υπουργείου Εργασίας. Στόχος  είναι η έκδοση της πρώτης ψηφιακής σύνταξης στην Ελλάδας,  μέχρι την 1η Ιουνίου 2020 .