Ποιες θα είναι οι εντολές του Μητσοτάκη στο σημερινό πρώτο υπουργικό συμβούλιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα στις 11 το πρωί, στη βουλή, παρουσία δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μειώσει τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων από 93 σε 60 αλλά και τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς και υφυπουργούς, οι οποίοι χρεώνονται μια σειρά προτεραιοτήτων που πρέπει να ολοκληρώσουν μέχρι τον Δεκέμβριο.

Κάθε υπουργός θα παραλάβει ένα φάκελο με τον εξαμηνιαίο σχεδιασμό του τομέα ευθύνης του.

Ο πρωθυπουργός θα βάλει διαχωριστικές γραμμές στα κυβερνητικά στελέχη. Πρωτίστως θα τεθούν ασυμβίβαστα, καθώς στις προθέσεις του είναι να απαγορευθούν οι προσλήψεις συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Επίσης, θα απαγορευτεί η σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης του δημοσίου με μέλη(συζύγους και παιδιά) των οικογενειών των υπουργών και υφυπουργών.  Εμπάργκο θα μπει και σε κάθε παράλληλη επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα των στελεχών της κυβέρνησης.