Σε άνοδο ο παγκόσμιος τουρισμός πολυτελείας – Τι προτιμούν οι ταξιδιώτες

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στα 2,5 τρισ. δολάρια θα ανέρχεται η αξία της παγκόσμιας αγοράς ταξιδίων πολυτελείας το 2025, παρουσιάζοντας ετήσια σωρευτική αύξηση 4,6%, σύμφωνα με έρευνα της Grand View Research.

Η αύξηση των διαθέσιμων εισοδημάτων και της καταναλωτικής δαπάνης της μεσαίας και ανώτερης τάξης, η αυξανόμενη ζήτηση για απόκτηση ταξιδιωτικών αναμνήσεων, η αύξηση των σύντομων ταξιδίων και η ανερχόμενη βιομηχανία επαγγελματικών ταξιδίων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να ενισχύσουν τις επιδόσεις της αγοράς αυτής.

Στις ξεναγήσεις, τα σαφάρι και οι περιπέτειες αναμένεται να παρουσιάσουν ετήσια αύξηση 4,3% μέχρι το 2025 στην αγορά ταξιδίων πολυτελείας, οι baby boomers το 2018 είχαν μερίδιο 40% στο σύνολο των εσόδων και οι χώρες με τη μεγαλύτερη αγορά τουρισμού πολυτελείας στους προορισμούς τους είναι οι ΗΠΑ, το Ην. Βασίλειο, η Γερμανία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Ν. Αφρική.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας αναζητούν προσωποποιημένα ταξίδια, αξιόπιστες μεταφορές, αποκλειστικότητα και θετική και επαγγελματική αλληλεπίδραση με το προσωπικό.

Όσοι επιλέγουν μακρινά ταξίδια επιδιώκουν να δημιουργούν μοναδικές διακοπές για τους ίδιους, ζητώντας ευέλικτα προγράμματα που συνδυάζουν διασκέδαση και ξεκούραση.

Οι ταξιδιώτες πολυτελείας προτιμούν ανεξερεύνητους προορισμούς όπου μπορούν να ανακαλύπτουν ξένες κουλτούρες. Τα ταξίδια τους επικεντρώνονται στον πολιτισμό, την κρουαζιέρα και τις δραστηριότητες περιπέτειας, προτιμώντας τις εμπειρίες από την απόκτηση υλικών αγαθών.

Πηγή: Τornosnews.gr