Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική – Επτά τα θύματα από την τραγωδία (Video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Τραγικός είναι ο απολογισμός από την φονική κακοκαιρία στη Σιθωνία της Χαλκιδικής.  Άλλος ένας νεκρός εντοπίστηκε, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός  των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία στους εφτά.

Ο άνδρας βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σωζόπολη και στη Νέα Καλλικράτεια, στα 6 ναυτικά μίλια από την ακτή. Στο σημείο επιχειρούν ένα ρωσικό σκάφος και το πλωτό του Λιμενικού Σώματος.

Οι  έξι που έχασαν τη ζωή τους είναι τουρίστες, υπήκοοι άλλων χωρών που παραθέριζαν στην περιοχή. Στη Νέα Πλάγια, το θάνατο βρήκε μια 54χρονη Ρουμάνα και το 8χρονο παιδί της. Και οι δυο τους έτρωγαν σε εστιατόριο, όταν εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας αποκολλήθηκε η οροφή και τους πλάκωσε.

Στη Νέα Ποτίδαια ένας 39χρονος Ρώσος έχασε τη ζωή του μαζί με το 2 ετών παιδί του, ενώ νεκροί εντοπίστηκαν ακόμη δύο άτομα που παραθέριζαν σε τροχόσπιτο, το οποίο είχαν σταθμεύσει σε ελεύθερο κάμπινγκ.

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στην Τορώνη, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από λάσπη, ενώ δρόμοι αποκλείστηκαν από κατολισθήσεις.
Πολλά κάμπινγκ στην περιοχή άρχισαν να εκκενώνονται υπό τον κίνδυνο των ανεξέλεγκτων πλημμυρών.