Η ισχυρότερη καταιγίδα των τελευταίων 35 ετών στην Χαλκιδική

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Την ταυτόχρονη εμφάνιση δύο σπάνιων φαινομένων στην περίπτωση της πολύπαθης Χαλκιδικής επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η πρόσφατη κακοκαιρία επέφερε τόσο καίριο πλήγμα στην περιοχή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περίπτωση της Χαλκιδικής είχαμε την μεγαλύτερη και ισχυρότερη καταιγίδα των τελευταίων 35 ετών και ταυτόχρονα την μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ.

«Κάνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το επόμενο 24ωρο, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν για 72 ώρες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Πέντε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ ουσιαστικά καταστράφηκαν και τα συνεργεία θα συνεχίσουν να δουλεύουν όλο το βράδυ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου έχει ολοκληρωθεί δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης. Πρόσθεσε, δε, ότι αύριο οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις.