Νίκη Κεραμέως: “Δεν αλλάζει το εξεταστικό σύστημα”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Tο θέμα της κατάργησης του ασύλου θα είναι στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα κατατεθεί στις 23 Ιουλίου. Αυτή την δήλωση έκανε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει, ωστόσο, όπως είπε, μπορεί να γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που υπάρχουν.

Η υπουργός συμπλήρωσε  ότι προχωράνε κανονικά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης και  έκανε γνωστό ότι θα δοθεί παράταση στην  υποβολή των μηχανογραφικών, “ώστε να δούμε αν έχουν αδυναμίες τα νέα τμήματα. Θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι”,  ανέφερε χαρακτηριστικά
Όσον αφορά την δημιουργία 4ης Νομικής σχολής στην Πάτρα, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο Γαβρόγλου δεν πρόκειται να υλοποιηθεί: “Δεν προχωράμε στην ίδρυση Νομικής στην Πάτρα. Η χώρα μας έχει χιλιάδες άνεργους δικηγόρους, δεν χρειάζεται 4η Νομική”.
Τέλος, η νέα υπουργός Παιδείας αναφέρει ότι  “στόχος να είναι να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στα πανεπιστήμια. Θέλουμε να απεμπολήσουμε αρμοδιότητες από το υπουργείο και να τις εκχωρήσουμε εκεί όπου είναι ο φυσικός τους χώρος”.

Από την πλευρά του ο Πρωθυππυργός κατά την επίσκεψή του στο Υπουργέιο, ανέφερε ότι η Παιδεία είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης του και εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του στους εκπαιδευτικούς.