Εξάρχεια: Νέες επιθέσεις με μολότοφ στα ΜΑΤ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στις 2.45 τα ξημερώματα οι άγνωστοι, με ορμητήριο το Πολυτεχνείο, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας των διερχόμενων οδηγών, άνδρες της τροχαίας διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων από τις 2.30 έως και τις 3.30 τα ξημερώματα, στο ύψος του Πολυτεχνείου στο ρεύμα για Πατήσια.

Δεν αναφέρθηκαν φθορές ή τραυματισμοί. Η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή. Το άτομο που προσήχθη, αφέθηκε ελεύθερο λίγη ώρα αργότερα.

Επεισόδια εν όψει επιχείρησης ανακατάληψης από την ΕΛΑΣ

Σχέδιο για την «ανακατάληψη» των Εξαρχείων έχει εκπονήσει πάντως το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος είναι η επιστροφή της κανονικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους κατοίκους της περιοχής.

Τα μέτρα που σχεδιάζει η ΓΑΔΑ περιλαμβάνουν αύξηση των περιπολιών, τόσο από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ όσο και από πεζούς αστυνομικούς, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν ομάδες άμεσης επέμβασης.

Η παρουσία των ένστολων στους δρόμους θα συνοδευτεί από στοχευμένες επιχειρήσεις κατά του λαθρεμπορίου και των διακινητών ναρκωτικών. Σχεδιάζονται επίσης διάλυση καταλήψεων και εκκένωση πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται ως χώροι ανομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνουν ταυτοποιήσεις και συλλήψεις μπαχαλάκηδων και μελών συλλογικοτήτων.

Τελικός σκοπός της ηγεσίας της ΕΛΑΣ είναι να εγκαθιδρύσει σταθερή αστυνομική παρουσία στην περιοχή.