Πήγαν να ακούσουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν – Σφοδρή κακοκαιρία σε Αχαία και Αιτωλοακαρνανία (video)

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αχαΐα και στην Αιτωλοακαρνανία, που προκλήθηκαν εξ αιτίας της μεγάλης βροχόπτωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, διεξάγεται πλέον κανονικά η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας της «Ιόνιας οδού» προς Αντίρριο και στην γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου στο ρεύμα προς Ρίο.

Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Ναύπακτο και σε γειτονικές περιοχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία, περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διασώθηκαν  σήμερα τα ξημερώματα στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην Ιόνια οδό.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, προσθέτοντας ότι «οι πυροσβέστες κάνουν υπερπροσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα». Παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται συνεχώς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Για το τούνελ της Κλόκοβας στην Ιόνια οδό ο περιφερειάρχης είπε ότι είχαν εγκλωβιστεί περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά όπως πρόσθεσε, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους. Συγκεκριμένα, πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Ο περιφερειάρχης είπε ότι «λόγω της έντονης βροχόπτωσης αποφασίσαμε να σταματήσουμε την κυκλοφορία στην Ιόνια οδό για να ελέγξουμε τα τούνελ, ενώ σταματήσαμε την κυκλοφορία και στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, ώστε να μην υπάρξουν νέοι εγκλωβισμοί στην Αιτωλοακαρνανία».

Πήγαν να ακούσουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν

Όσον αφορά την επιχείρηση που έγινε στο Δρέπανο της Αχαΐας για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από κέντρο διασκέδασης λόγω κινδύνου υπερχείλισης γειτονικού χειμάρρου, ο περιφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και από την Πυροσβεστική και από την Ολυμπία οδό και έχουν απεγκλωβιστεί όλοι σώοι. Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική μετέφερε 58 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα

Ταυτόχρονα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι η βροχόπτωση ήταν πολύ έντονη και διήρκησε περισσότερες από τρεις ώρες, ενώ όσον αφορά τις προσπάθειες απεγκλωβισμού, είπε ότι «με την βοήθεια μηχανημάτων άνοιξαν οι παράπλευρες μπάρες ανάμεσα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών και την παλαιά εθνική οδό κι έτσι μπορέσαμε να διώξουμε τα αυτοκίνητα».

Ο χείμαρρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν η γνωστή τραγουδίστρια με τις αρχές να επιστρατεύουν μέχρι και λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους θαμώνες με ορισμένους εξ αυτών να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους. Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν αρκετοί από τους εγκλωβισμένους έκαναν, σύμφωνα με το patrastimes.gr, αναρτήσεις στα social media γράφοντας χαρακτηριστικά: «Αδιανοητο… Ειμαστε εγκλωβισμενοι μεσα στα αυτοκινητα μας χιλιαδες κοσμος ακινητοποιημενοι κ περιμενουν εντολη να κοψουνε τις μπαρες του Εθνικου δρομου να φυγει ο κοσμος.. Να κινηθουνε αμεσα.. Ειμαστε 2 ωρες μεσα στα αυτοκινητα… Ελεος!!!».