Ανοίγει θέσεις εργασίας με τις επενδύσεις που σχεδιάζει η φαρμακοβιομηχανία DEMO

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

H  ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO ανακοίνωσε ότι  μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια σκοπεύει να δημιουργήσει 200-300 θέσεις εργασίας, με αφορμή τη διάκρισή της στην ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας “Diamonds of the Greek Economy 2019”.

H βιομηχανία φαρμάκων DEMO ABEΕ, με περισσότερα από 50 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει καταφέρει να διακριθεί και να ξεχωρίσει για το έργο της, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Η βιομηχανία υλοποιεί ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 30 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022. Πρόκειται για μια επένδυση που θα την φέρει στους τρεις μεγαλύτερους παραγωγούς λυοφίλων στην Ευρώπη.

Η DEMO δραστηριοποιείται στους εξής τέσσερις τοµείς: στην ανάπτυξη, έγκριση και διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων στην ελληνική και διεθνή αγορά, στην παραγωγή ενέσιµων προϊόντων όλων των μορφών, στη διάθεση καινοτόµων φαρµάκων εταιρειών του εξωτερικού και στη διάθεση φαρµάκων για σπάνιες παθήσεις.

Κατά την δεκαετία 2008 – 2018 επένδυσε περισσότερα από 60 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλασίασε τον κύκλο εργασιών της καταγράφοντας αύξηση 42%, ενώ επιπλέον έχει υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της στο εξωτερικό.

Τη χρονιά που πέρασε, οι πωλήσεις άγγιξαν τα 138,4 εκατ. (136 εκατ. το 2017), ενώ αύξηση καταγράφηκε  και στις εξαγωγές και στις πωλήσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Συνολικά αριθμεί τέσσερις παραγωγικές μονάδες έκτασης 57 χιλιάδων τ.μ., υψηλής τεχνολογίας, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 25 γραμμές παραγωγής, 33 γραμμές συσκευασίας και προσωπικό 920 ατόμων.

Η ανέγερση της τέταρτης μονάδας παραγωγής στο Κρυονέρι, έκτασης 12 χιλιάδων τ.µ., ξεκίνησε το 2017. Η εταιρεία έχει πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, όπου κατέχει την πρώτη θέση πωλήσεων σε αριθμό μονάδων και δραστηριοποιείται σε 85 χώρες παγκοσμίως, στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Νότιο Αμερική και την Ωκεανία. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (πάνω από 80%)  κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού.