Παραίτηση στο ΚΙΝΑΛ με σκληρή κριτική – “Κόμμα σε μουσείο για υπερήλικες θαυμαστές”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτιας Δωδεκανήσου, Νικηφόρος Παπανικόλας υπέβαλε την παραίτηση του εκφράζοντας τις έντονες διαφωνίες του για την προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε η ηγεσία του Κινήματος, αφήνοντας αιχμές για τη μη αξιοποίηση νέων στελεχών, τα οποία θα βρουν «στέγη» στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παπανικόλας στην επιστολή παραίτησης αναφέρει ότι «η μη αξιοποίηση της νέας γενιάς του Κινήματος μαζί με τον απαρχαιωμένο πολιτικό λόγο που εκφράζεται από κοινοβουλευτικούς με δεκαετίες προϋπηρεσίας θα ωθήσει τα νέα στελέχη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και θα μετατρέψει αργά ή γρήγορα το δικό μας κόμμα σε μουσείο που βασίζει την εκλογική του επιρροή σε υπερήλικες θαυμαστές του Ανδρέα, της Μελίνας και του Γεννηματά χωρίς καμία περαιτέρω προοπτική».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, μία χαραμάδα ελπίδας «θα αποτελούσε η αλλαγή ηγεσίας και ταυτόχρονη παράδοση της σκυτάλης στα νέα πρόσωπα της παράταξης σε όλα τα επίπεδα ή εναλλακτικά η επαναφορά στο όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ».