Σύμφωνα με το CNBC ο Τσακαλώτος είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση της Λαγκάρντ στο ΔΝΤ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι μεταξύ των υποψηφίων για την επιλογή του νέου Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ!

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν τη θέση να αναλάβει Ευρωπαίος, όπως παραδοσιακά γίνεται από το 1945 από την ίδρυση του Ταμείου.

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναλαμβάνει τα νέα της καθήκοντα στο τιμόνι της ΕΚΤ την 1η Νοεμβρίου και ως τότε το ΔΝΤ  θα πρέποει να αποφασίσει ποιος θα είναι ο επόμενος γενικός διευθυνής.

Το ρεπορτάζ του CNBC αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, είναι μεταξύ των υποψηφίων. Τα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι τα εξής: ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, ο τέως πρόεδρος του Eurogroup και τέως Ολλανδός ΥΠΟΙΚ Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο ευρωτραπεζίτης Μπενουά Κερέ, η τέως ευρωπαία επίτροπος Κρισταλίνα Γκερογκίεβα και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν.

Όπως υπενθυμίζει το δημοσίευμα, η Κριστίν Λαγκάρντ αποφάσισε να παραιτηθεί ανεπίσημα από τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ, λίγο αφότου οι επικεφαλής των 28 χωρών της ΕΕ την έχρισαν διάδοχο του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της ΕΚΤ.