Δείτε τις φωτογραφίες που απέσπασαν τα βραβεία στο διαγωνισμό “Drone Awards 2019”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Οι ωραιότερες φωτογραφίες της χρονιάς βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό του “Drone Awards 2019”, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά και  αφορά σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους για τις κατηγορίες: φύση, άνθρωπος, αθλητισμός, άγρια ζωή, αστικό τοπίο και αφηρημένο θέμα.

Το βραβείο του Φωτογράφου της Χρονιάς απονεμήθηκε στον Πολωνό Jacek Deneka για την φωτογραφία «Ένα πληθος από πολύχρωμα ψάρια» που απαθανατίζει μια ομάδα σκιέρ αντοχής (cross-country) στην διάρκεια μιας κούρσας 50 χιλιόμετρων στην περιοχή Jakuszyce στα σύνορα της Πολωνία με την Τσεχία, σε μικρή απόσταση από την Δρέσδη.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, «οι σκιέρ από ψηλά μοιάζουν με κοπάδι ψαριών που κινείται ανάμεσα στους υφάλους»

Στην κατηγορία  «Φύση» την διάκριση απέσπασε  ο  Πολωνός Jeremiasz Gadek, ο οποίος συμμετείχε με  την καταπληκτική φωτογραφία που απεικονίζει μια συστάδα δέντρων σε σχήμα καρδιά εν μέσω μιας φυτείας ελαιοκράμβης.

Το βραβείο «αφηρημένου θέματος» κατέκτησε ο Marc Le Cornu. Καθισμένος στο κατάστρωμα ενός φέριμποτ στη Μάγχη, ο φωτογράφος πέτυχε να απαθανατίσει με το drone του τον αριθμό 8,  όπως σχηματίστηκε στο νερό από την κίνηση ενός ταχύπλοου.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Για ακάμη περισσότερες φωτογραφίες δείτε https://droneawards.photo/