Με αλλαγές στο καθεστώς leasing αυτοκινήτων και “χρυσή βίζα” θα κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Μια σειρά από μεταρρυθμιστικές παρεμβάσεις, ενταγμένες στις σύγχρονες απαιτήσεις σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενόψει της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στο φως στα τέλη Ιουλίου και για ψήφιση από τη βουλή στις 10 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το επίμαχο νομοσχέδιο δεν εστιάζεται μόνο σε μέτρα που αποσκοπούν σε φοροελαφρύνσεις φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων αλλά και σε άλλες αναπτυξιακές παρεμβάσεις, όπως είναι η ενίσχυση του θεσμού της χρυσής βίζας,  ενώ θα υπάρξουν αλλαγές και στο καθεστώς leasing αυτοκινήτων. Επιπλέον, θα περιλαμβάνει θέματα Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και άλλες κοινωνικές διατάξεις.

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα σταλεί το συντομότερο δυνατό στους Θεσμούς με τους οποίους θα συνεχίσει και αύριο τις επαφές του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, το μήνυμα από τους Θεσμούς είναι ότι η κυβέρνηση έχει το περιθώριο άσκησης πολιτικής αρκεί να ικανοποιούνται οι στόχοι που έχουν τεθεί. Πάντως, εκτιμάται ότι δεν θα  υπάρξει δημοσιονομικό κενό το 2019. Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι όποια υστέρηση εσόδων διαπιστωθεί τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο αποτελεί ένα κυκλικό φαινόμενο το οποίο αναστρέφεται από τον Αύγουστο.