Τweet Μητσοτάκη για την επιτυχή έκδοση του ομολόγου στο 1,9%

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Tα 12,5 δισ. ευρώ υπερβαίνουν οι προσφορές των επενδυτών  έναντι 2,5 δισ. ευρώ που επιδιώκει να συγκεντρώσει το Ελληνικό Δημόσιο.
Η υψηλή ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα η απόδοση του νέου ομολόγου να διαμορφώνεται σε χαμηλότερο επίπεδο και συγκεκριμένα στο 1,9%, από το 2,1% που είχε καταγραφεί στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών.

Ήδη το Ελληνικό Δημόσιο έχει δανειστεί από τις αγορές άλλα 5 δισ. ευρώ με την έκδοση 5ετων και 10ετών ομολόγων. Τα έσοδα από τις νέες εκδόσεις θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την επαναγορά ακριβότερων δανείων, βελτιώνοντας έτσι τη βιωσιμότητα του Δημοσίου Χρέους και καθιστώντας ευχερέστερο το στόχο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο άμεσο μέλλον.

Με ένα tweet ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα την επιτυχή έκδοση του 7ετούς ομολόγου.

Ο πρωθυπουργός με την ανάρτησή του στα αγγλικά – με προφανή στόχο το μήνυμα στις αγορές – συγχαίρει τον ΟΔΔΗΧ και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για την επιτυχία στην έκδοση του ομόλογου με επιτόκιο 1,9% που αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

«Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον ΟΔΔΗΧ και στο υπουργείο Οικονομικών για την έκδοση του 7ετούς ομολόγου με ιστορικό χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 1,9%. Αυτή είναι ψήφος εμπιστοσύνης στις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδος».

«I would like to congratulate the Public Debt Management Agency and the Ministry of Finance on the issuance of a 7-year bond at a record low yield of 1.9%. This is a vote of confidence in Greece’s growth prospects».