Αντίνοος: Διακοπές ρεύματος, χαλαζοπτώσεις, χείμαρροι

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές οι οποίες συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις, έπληξε τις προηγούμενες ώρες πολλές περιοχές της χώρας εξαιτίας της επέλασης του Αντίνοου.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη, και θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά.

Τα ξημερώματα τα φαινόμενα έπληξαν τις Σποράδες, προκαλώντας ιδιαίτερα προβλήματα στη Σκόπελο όπου τα στενά στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Στη Φθιώτιδα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Σημαντικά προβλήματα υπήρξαν αργά το βράδυ και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της υπηρεσίας με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας. Εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από 5 επιβατικά οχήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου δέχθηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το skiathoslife.gr επικαλούμενο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σκιάθου, υπήρχαν κλήσεις για δύο ξενοδοχεία που αντιμετώπιζαν πρόβλημα άντλησης υδάτων. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων με έντονα φαινόμενα στη Σκόπελο με τους δρόμους του νησιού να μετατρέπονται σε χειμάρρους.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Έως τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε καταγράψει περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και πάνω από 1.500 στη Δυτική Ελλάδα.