Από την έγκριση των θεσμών θα περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Στο μικροσκόπιο του ελέγχου από τους θεσμούς αναμένεται να μπει το επόμενο διάστημα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.Ήδη, οι θεσμοί έχουν στα χέρια τους τα πρώτα στοιχεία για το δημοσιονομικό κόστος αλλά και τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο.

Τα στοιχεία που είναι στη διάθεση των θεσμών συνοδεύονται και από την ανάλυση του πακέτου  μέτρων που  προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την κάλυψη των ελαφρύνσεων ενώ περιλαμβάνονται και οι εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Σύμφωνα εξάλλου, με το οικονομικό επιτελείο, τα μέτρα ελάφρυνσης ισοσκελίζονται από τα σχεδιαζόμενα μέτρα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης σταδιακά μέσα στην τετραετία.

Την Πέμπτη η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να έχει επαφές με τους επικεφαλής του κουαρτέτου των θεσμών καθώς έρχεται στην Αθήνα και ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ Φραντσέσκο Τρούντι.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι εκκρεμότητες που έχουν μείνει πίσω από την τρίτη αξιολόγηση και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.