Ορκίστηκε η νέα βουλή

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα σήμερα στη βουλή καθώς ορκίστηκαν οι νέοι βουλευτές που θα απαρτίζουν τη σύνθεση του νέου Κοινοβουλίου.
Σε ό,τι αφορά τη νέα κοινοβουλευτική χωροταξία εντός της Ολομέλειας, στη νέα εξακομματική βουλή, τις θέσεις που κατείχαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  των ΑΝΕΛ θα πάρουν οι βουλευτές της “Ελληνικής Λύσης,” ενώ στα αριστερά του προεδρείου και προς τα ορεινά των εδράνων θα καθίσουν οι εκπρόσωποι του ΜέΡΑ25.

Τέλος, τα έδρανα της Χρυσής Αυγής  θα καλύψει η πολυπληθέστερη ομάδα της Βουλής, η ΝΔ.

Αύριο το πρωί η Βουλή θα εκλέξει τον Κωνσταντίνο Τασούλα νέο της πρόεδρο. Αργότερα την ίδια μέρα θα εκλεγούν και οι αντιπρόεδροι με τη ΝΔ, να δικαιούται 3, και τα υπόλοιπα κόμματα από έναν.

Η ΝΔ προτίθεται να προτείνει  τους κκ. Αθανασίου, Κακλαμάνη και Μπούρα, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Δ. Βίτσα και το ΚΚΕ τον Γ. Λαμπρούλη.

Η λειτουργία των εργασιών της Βουλής εγκαινιάζεται με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Έτσι, το Σάββατο το απόγευμα, η διαδικασία θα ξεκινήσει με την τοποθέτηση του ίδιου του πρωθυπουργού και θα συνεχιστεί με τον κατάλογο των ομιλητών αλλά και τους υπουργούς.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πέντε συνεδριάσεις μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας και την ονομαστική ψηφοφορία. Αμέσως μετά θα πρέπει να οριστούν τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών, τα οποία στη συνέχεια θα κληθούν να επιλέξουν προεδρεία.