Εξάρχεια: «Περιπολίες» υπεράσπισης των καταλήψεων!

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Την ώρα που ο νέος υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέλει να επιβάλλει το «νόμο» και την «τάξη» στα Εξάρχεια, αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις καταλήψεις στην περιοχή δηλώνουν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου με ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα athens.indymedia.org.

Η ανάρτηση συνοδεύεται με φωτογραφίες, καθώς πριν από λίγα 24ωρα προχώρησαν σε μια «περιπολία υπεράσπισης» των καταλήψεων, αναφέροντας ότι θα υπερασπιστεί τις παράνομες καταλήψεις στα Εξάρχεια.

«Σε πείσμα των καιρών, όχι μόνο δεν αφανιστήκαμε, αλλά δυναμώσαμε, απλωθήκαμε παντού». Ανακοινώνουν μια ακόμα φορά ότι «θα πάρουν τις εστίες μας, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα πάντα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ομάδα περιπολίας για την «υπεράσπιση» των καταλήψεων.

Στην ανάρτηση δημοσιεύουν φωτογραφία, στην οποία φαίνονται άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να κρατούν μαύρες σημαίες με ξύλινα κοντάρια.

Το κείμενο που συνοδεύει τις φωτογραφίες αναφέρει ότι η ομάδα -μετά τη σχετική της περιπολία- πέρασε από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Καλτεζάς.

Το πλήρες κείμενο:

«Πριν μερικές ώρες, 16 προς 17 Ιούλη, στάση της περιπολίας υπεράσπισης των καταλήψεων, της γειτονιάς των Εξαρχείων και της μνήμης του αγώνα, μπροστά στα μνημεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και του Μιχάλη Καλτεζά.

Μας προστάζουν να ζήσουμε σαν σκλάβοι. Περιμένουν ότι θα πάψουμε να υπάρχουμε, ότι θα πεθαίνουμε ήσυχα, για να διαιωνίζεται ο κόσμος της εξουσίας. Σε πείσμα των καιρών, όχι μόνο δεν αφανιστήκαμε, αλλά δυναμώσαμε, απλωθήκαμε παντού, γίναμε η ελπίδα της γης. Συνεχίζουν να βασανίζουν, να μας ετοιμάζουν φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ραντίζουν τους δρόμους μας και τα κορμιά μας με χημικά και πλαστικές σφαίρες, να μας δολοφονούν. Ανακοινώνουν μια ακόμα φορά ότι θα πάρουν τις εστίες μας, τις καταλήψεις, τις πλατείες, τα πάντα.

Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει».