Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων ταυτοτήτων

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων ταυτοτήτων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιλέγει την πιο σύγχρονη “Κάρτα του Πολίτη”.

Έτσι, ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί με νέα διαδικασία και προδιαγραφές, ώστε οι νέες ταυτότητες να περιλαμβάνουν εκτός των στοιχείων ταυτότητας, όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Οι νέες ταυτότητες θα είναι υψίστης ασφαλείας και αυξημένων δυνατοτήτων, θα έχουν τη μορφή που έχουν σήμερα τα διπλώματα οδήγησης και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες συναλλαγές των πολιτών με το Δημόσιο (π.χ. για συναλλαγές σχετικές με περίθαλψη και τα νοσοκομεία).

Το υπουργείο σημειώνει πως με τη νέα ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές “θα απλοποιηθούν σημαντικά”.

Σύμφωνα με προγενέστερες πληροφορίες ο ακυρωθείς διαγωνισμός και η υλοποίηση του έργου θα στοίχιζαν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος 15ετίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».