“Κόκκινο” για Μαυρωτά και Τσουβάλα από την εκλογική βάση της ΝΔ

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Γράφει η Σοφία Λαλιωτίτη

Με ποικίλα σχόλια δέχτηκαν ψηφοφόροι της ΝΔ, κάποιες από τις επιλογές της κυβέρνησης για την κάλυψη των θέσεων των γενικών γραμματέων της κυβέρνησης.

Η έκπληξη ήρθε από την τοποθέτηση του πρώην βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά στην θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Μία επιλογή που δέχθηκε έντονη κριτική στα social media, με τα σχόλια να είναι ιδιαίτερα επικριτικά, καθώς ο Γιώργος Μαυρωτάς είχε υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πρόκειται για μία επιλογή που σηματοδοτεί τη διεύρυνση της ΝΔ σε άλλους “συγγενείς” χώρους που έχουν διασπαστεί ή διαλυθεί και στην αναγκαιότητα αφομοίωσης της σταθερής εκλογικής βάσης που έχουν αποκτήσει προβεβλημένα στελέχη μικρών κομμάτων που είχαν προηγούμενη κοινοβουλευτική εμπειρία.

Ωστόσο, “φούντωσαν” τα παράπονα από Νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και εξέφρασαν την απορία τους για την επιλογή του Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Πρόκειται φυσικά για τον αρχηγό της Αστυνομίας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα την περίοδο της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Ουκ ολίγα τα “καρφιά” στα social media. Τα σχόλια κατέληγαν στην φράση “ντροπή”, καθώς ο κ. Τσουβάλας είχε τότε συμπορευθεί με την “γραμμή” των συναρμόδιων υπουργείων “όλα είχαν γίνει καλά” και η κοινή γνώμη ενημερώνονταν από τις αρμόδιες αρχές ότι κανείς δεν έφταιγε σε τίποτα!

Η κριτική που του ασκείται, εστιάζεται συνολικά στη θητεία του την περίοδο 2016-2018 που ήταν αρχηγός της αστυνομίας. Τον επικρίνουν για ανύπαρκτη αστυνόμευση και ασφάλεια, ενώ πολλοί αναφέρονται και στις περίφημες ανεκτέλεστες εντολές της Δικαιοσύνης από την Αστυνομία για διάφορες υποθέσεις (π.χ. καταλήψεις σχολείων, City Plaza κ.ά.).

Επιπλέον, πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θυμίζουν την οργή και την σκληρή στάση της ΝΔ απέναντι στους τραγικούς κυβερνητικούς χειρισμούς στο Μάτι.

Η ΝΔ κατηγορούσε όλους τους εμπλεκόμενους και μιλούσε για μια “θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης” που είχε στήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ “με την συνδρομή και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας”.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι ο Κ. Τσουβάλας δεν έχει ποινικές ευθύνες για το Μάτι και εξηγούν ότι τον επέβαλε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γεγονός που επιβεβαιώνει το σενάριο ότι ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης έχει πάρει λευκή επιταγή από τον Πρωθυπουργό.