Θεοφάνης στο Economist: “Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανταγωνιστικό με τον Πειραιά”

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

“Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανταγωνιστικό με τον Πειραιά”. Αυτή την δήλωση έκανε ο Σωτήρης  Θεοφάνης, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ),  κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist  που διεξάγεται στην Αθήνα.

«Πρέπει να καταρρίψουμε τον μύθο ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι ανταγωνιστικό προς το λιμάνι του Πειραιά», τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κ. Θεοφάνης και εξήγησε γιατί τα δύο αυτά λιμάνια έχουν διαφορετικές λειτουργίες.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για τις εισαγωγές και εξαγωγές των βαλκανικών χωρών. Υπογράμμισε ότι πρέπει να κατανοήσουμε τις δραστηριότητες αυτών των χωρών, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να τις εξυπηρετήσουμε.

Αναφέρθηκε στην επένδυση 180 εκατ. ευρώ εντός 6 ετών για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν άλλα 120 εκατ. ευρώ για εγκαταστάσεις συμβατικού φορτίου.

Παράλληλα, έθεσε ως στόχο να ολοκληρωθεί το terminal του λιμανιού όχι σε 7 χρόνια, όπως είχε αρχικά υπολογιστεί, αλλά μέσα σε αυτό το χρόνο.