Μπαράζ μετασεισμών -Ψυχραιμία συνέστησε ο Πέτσας

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Περισσότεροι από οκτώ μετασεισμοί έχουν καταγραφεί έως τώρα μετά την ισχυρή δόνηση 5,1 βαθμών που ταρακούνησε γερά την Αττική.

Μέχρι τις 14.58 είχαν καταγραφεί επτά μετασεισμοί κάποιοι από τους οποίους έγιναν ιδιαιτέρως αισθητοί. Σύμφωνα με το σεισμολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι μετασεισμοί ήταν μεγέθους από 1,9 έως και 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, συνέστησε ψυχραιμία και αφού επεσήμανε ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς, κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

Ο κ.Πέτσας είπε πως  δεν υπάρχουν αναφορές και σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ όσον αφορά σοβαρές φθορές σε κτίρια, όπως είπε έχουν καταγραφεί δύο περιπτώσεις, ένα στη Δραπετσώνα (παλαιά οικία) και ένα στα Πετράλωνα. Το δεύτερο ήταν ακατοίκητο.

«Φθορές έχουν σημειωθεί σε προσόψεις οικιών, στον Πειραιά, την Περιφερειακή Αιγάλεω και στο Μοναστηράκι. Η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχτεί κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν, αλλά λόγω υπερφόρτωσης, υπήρξαν πρόσκαιρα προβλήματα.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση. Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς από το γραφείο του», είπε ο κ. Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι σε ετοιμότητα βρίσκεται και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.