Πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, συνεδρίασε στις 10:30 π.μ., στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.

Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό και αναφέρθηκε στον μεγάλο ποσοστό -40%- ανανέωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και στην ηλικία των βουλευτών.

«Στόχος μας είναι η νέα βουλή να είναι η καλύτερη της μεταπολίτευσης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά «στη μάχη κατά του λαϊκισμού που δεν τελείωσε» με την εκλογή της κυβέρνησης της ΝΔ.

Και συμπλήρωσε «Η ψήφος της 7ης Ιουλίου ήταν απάντηση στη δημαγωγία και αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του κοινοβουλίου (…) Η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει τελειώσει, το δηλητήριο έχει ποτίσει οριζόντια τα πολιτικά κόμματα. Θα τον αντιμετωπίσουμε σε όλα τα μέτωπα με όπλο την επιχειρηματολογία μας στην Βουλή και την αλήθεια στην κοινωνία (…) Στη Βουλή αναδεικνύοντας την ανεπάρκεια των εκπροσώπων του και στην κοινωνία αναδεικνύοντας το ψέμα των εκφραστών του (…) Στόχος είναι η νέα βουλή να γίνει η καλύτερη της μεταπολίτευσης και τον τόνο πρέπει να τον δώσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ. Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι οι δύο φάροι της δράσης μας. Κανόνας μας είναι οι κανόνες. Θα δίνουμε το παρών και στη ολομέλεια και στις επιτροπές της Βουλής (…) Να μην ξαναδούμε κενά έδρανα. Παράλληλα θα πρέπει να μεταφέρουμε τα μηνύματα των εκλογέων μας των τοπικών κοινωνιών που μας εξέλεξαν».

Δίνοντας κατευθύνσεις στους βουλευτές του κόμματος, τους κάλεσε «να δουλεύουν περισσότερο και να μιλούν λιγότερο», προσθέτοντας πως «μάς περιμένει πολλή δουλειά σε μία δύσκολή, αλλά γεμάτη ευκαιρίες τετραετία».

Στο τέλος της ομιλίας του, πρότεινε ως για την εκλογή του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον Σταύρο Καλαφάτη.

Παρακολουθείστε την ομιλία εδώ: