Συνάντηση σήμερα Μητσοτάκη με τον μεγαλοεπενδυτή Γουάτσα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ 2 λεπτά

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει στις 8:30 το πρωί ο μεγαλοεπενδυτής Πρεμ Γουάτσα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι τον Πρεμ Γουάτσα σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύουν ο διευθ. σύμβουλος της Eurobank Φ. Καραβίας, το μέλος του ΔΣ της Eurobank, κ. Γεώργιος Χρυσικός, και ο διευθ. σύμβουλος της Eurolife, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου.

Ο επικεφαλής του Ομίλου Fairfax, με σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας, θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Το απόγευμα ο 68χρονος Γουάτσα θα έχει επαφές με τη διοίκηση της Eurobank και τις διοικήσεις των εταιρειών στις οποίες η Fairfax Financial Holdings έχει μετοχική συμμετοχή στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως η Fairfax επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2012 όταν εξαγόρασε ποσοστό στη Eurobank, ενώ σταδιακά έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της τότε Eurobank Properties και μετέπειτα Grivalia. Αρχικά εξαγόρασε στη Μυτιληναίος μια συμμετοχή 1%, όμως πλέον έχει ανεβάσει το μερίδιό του στο 5,02%, ενώ το 2014 εξαγόρασε την Praktiker Hellas μετά την πτώχευση της γερμανικής μητρικής. Κατόπιν συμμετείχε και στη δεύτερη ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank, αυξάνοντας το ποσοστό του στο 17%, ενώ μετά την προ διμήνου συγχώνευση με τη Grivalia Properties πλέον ελέγχει περί το 33% της τράπεζας. Τέλος, προ τριετίας περίπου εξαγόρασε το 80% της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife. Μετά τη συγχώνευση με τη Grivalia, η Eurobank αποτελεί τη ναυαρχίδα των επενδύσεων του ομίλου Fairfax στην Ελλάδα, στην οποία ο καναδικός όμιλος ελέγχει πλέον το 33%.

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη για σήμερα

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έχει το εξής πρόγραμμα για σήμερα:

  • 08:30: Συνάντηση με τον επενδυτή κ. Πρεμ Γουάτσα στο Μέγαρο Μαξίμου
  • 09:00: Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου
  • 10:30: Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Βουλή
  • 12:00: Συνάντηση με τον Επίτροπο για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων κ. Χρήστο Στυλιανίδη στο Μέγαρο Μαξίμου
  • 13:30: Συνάντηση με τον κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Μέγαρο Μαξίμου.