Τον γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του σεισμού στην Αθήνα

Χρόνος ανάγνωσης ⏰ < 1 λεπτό

Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση του σεισμού που αναστάτωσε την Αθήνα. Μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα κάλυψαν αμέσως την είδηση με  ανταποκρίσεις και εικόνες από την ελληνική πρωτεύουσα.

Το Associated Press έστειλε το πρώτο του τηλεγράφημα με την έκτακτη είδηση πολύ λίγα λεπτά μετά τον σεισμό. Μάλιστα, επειδή κάποιος ανταποκριτής του πρακτορείου βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας έγραψε ότι έγινε πολύ αισθητός ο σεισμός στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας και περιέγραψε εικόνες ανθρώπων που έτρεχαν στο δρόμο πανικόβλητοι.

Ακολούθησαν τηλεγραφήματα από το Reuters αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  Το CNN γράφει: «Ισχυρός σεισμός ταρακουνά την ελληνική πρωτεύουσα» και μεταδίδει πως πολίτες βγήκαν στους δρόμους μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Το euronews μετέδωσε: «Σεισμός χτυπά κοντά στην ελληνική πρωτεύουσα, την Αθήνα» και αναφέρει πως υπάρχουν αναφορές για πολίτες που εγκατέλειψαν τρέχοντας τα σπίτια τους.

To Aljazeera γράφει: «Ισχυρός σεισμός χτυπά κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας» και σημειώνει πως ο «τρόμος που προκλήθηκε οδήγησε τους πολίτες να εγκαταλείψουν τρέχοντας τα κτίρια» και γίνονται αναφορές για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.